Topolog - Microhidrocentrale

Microcentrale hidroelectrice

Ansamblul Microhidrocentralelor Topolog este alcatuit din cinci microhidrocentrale, fiecare dintre acestea fiind echipata cu cate doua grupuri de producere a energiei electrice. Puterea totala instalata a acestora este de 5,95 MW iar energia produsa este injectata in reteaua de 20 kV a distribuitorului local de energie electrica.

Microhidrocentralele sunt amplasate intr-o zona situata pe cursul intermediar al raului Topolog, in judetul Arges, in apropierea orasului istoric Curtea de Arges, a Barajului Vidraru si a Varfului Negoiu. Microhidrocentralele au fost construite intre anii 1985 si 2003.

Prezentarea investitiei

Entitatea operationala este TRANSENERGO MICROHIDRO SRL
Valoare capital social: 18.500.000 RON

Cele cinci microhidrocentrale

MHC Vadu Frumos este situata in apropierea Comunei Salatrucu si a devenit operationala din anul 1993. Aductiunea este alimentata prin intermediul a doua captari iar capacitatea totala instalata este de 0,9 MW.

MHC Salatrucu de Sus este situata in Comuna Salatrucu si este operationala din anul 1993. Capacitatea totala instalata este de 0,85 MW

MHC Salatrucu de Jos, situata in Comuna Salatrucu, este operationala din anul 2003. Fluxul din amonte este suplimentat prin intermediul unei captari suplimentare si astfel capacitatea totala instalata este de 1,6 MW.

MHC Suici, situata in Comuna Suici, este operationala din anul 1986 si este deservita prin intermediul unei captari alimentate prin intermediul barajului Suici. Capacitatea totala instalata este de 1,3 MW.

MHC Cepari este situata in Comuna Cepari si a devenit operationala in anul 1988. Capacitatea totala instalata este de 1,3 MW.

In curs de retehnologizare, folosind tehnologii Voith

Capacitate de productie : 5,428 MWp (dupa retehnologizare)
Sistemul va consta din trei unitati de productie dupa cum urmeaza:
MHC Salatrucu de Sus (2,018 MW): situata in comuna Salatrucu;
MHC Salatrucu de Jos (1,581 MW): de asemenea, situata in comuna Salatrucu;
MHC Cepari (1,829 MW): situata in comuna Cepari.

Hydropower Development Topolog river

Locatie

Ansamblul Microhidrocentralelor Topolog este situat in partea de sud a Romaniei, zona subcarpatica, pe fluxul mediu al raului Topolog, afluentul raului Olt.

Raul Topolog se formeaza in versantul sudic al Muntilor Fagaraș, fluxul intre doua ramuri – Izvorul Scarii si Izvorul Negru.

Galerie Foto